Gott nytt år!

Gott nytt år (i förskott!), det firar jag med några söta bilder på husdjuren.


Stalin
(som förövrigt höll mig vaken inatt genom att spinna och vandra runt, runt i sängen, jag tror han provade varenda liten plats han kunde ligga på, inklusive på mig och vid mitt huvud, haha.)

 


Timmy
(Skrattar varje gång jag ser bilden, klockren!)

 


Grolle
(Skelandes och nöjd efter att ha fått glass av mig. Söto katten <3)

 

Haga badet

Jag har skaffat mig en månads medlemskap på Haga badet (januari - februari), de har ett erbjudande nu där det kostar halva priset på en månad så det blev 400:- men det kan det vara värt. Jag ska göra värme yoga och bada som en galning!

Choklad kola med mintsmak

Kan tyvärr inte lägga upp bilder idag, sitter vid pappas dator. Men jag kokade både choklad kola och choklad fudge igår, som kommer upp med recept snart. Riktigt, riktigt goda blev dem och min pappas kommentar var "det enda felet du gjorde var att det är för få!" haha. Så idag blir det till att göra mer gottigt. Ska strax iväg till saluhallen för att handla julmat med. Myspys.

Hemma kväll

 

Efter all mat och tårta drog vi iväg till Ask, drack vin, lyssnade musik, snackade och hade det trevligt. Jag hittade även en katt, jag har hört att jag är bra på att bli kär i andras katter...

Ego girl

Jul stämning hos svärfar

 

Vi var hemma hos svärfar igår som fyllde 59år, åt gravad lax, sallad och potatis. Som efterrätt blev det tårta och jordgubbar (med läskigt mycket blad på!). Fick även se lilla Molly, min killes brors dotter, riktigt liten och söt var hon. Hela svärfars hem var julpyntat och julstämningen som inte riktigt hade infunnit sig än kom som en blixt från himlen. Åh, nu vill jag ha jul, bara 5 dagar kvar nu!

Knäck

Igår blev det knäckbak hemma med älsklingen, riktigt mumsigt och enkelt att baka. Receptet finns på www.charis.se

Morning love









Mysig fredagsmorgon med mys i soffan, tv, tidning, katt och pojkvän vad mer kan man begära?

Jag vann!

Oj, det trodde jag verkligen inte. Jag är inte personen som vinner saker på tävlingar, jag brukar inte ens tävla just av den anledningen. Men nu gjorde jag det och kommer få hemskickat ett sött (får man säga så om en voodo?) tandpetarställ från coolstuff.se . Underbart!


Tack Tienne!

Snow snow white

Här i Sunne är det snö, massor av snö, lagom till att jag åker hem, haha. Men det gör mig ingenting, jag är fortfarande sur på snön efter att mina converse blev totalförstörda av snön igår (det blev stora isklumpar mellan sulan och gummilisten). Så det ska bli skönt att åka hem till kära Göteborg igen. Denna gången stannar jag länge.


Guess what?

Jag pratade med Ludwig igår och jag sa att jag vill åka till Thailand nästa år, sagt och gjort nu är det bara att spara, för om ett år ligger jag på en strand med min älskling, dricker drinkar och pussar små pussar. Åh så underbart, jag vill dit nu, nu, nu!



Turkiet var inte helt dumt det heller.

Shoe love


Bronx - 1449:-

 

Oj oj oj, dessa hade verkligen inte suttit dumt.

1001 förvrängda ord



Kyliga Sunne

 

 



 

Lucia

Glad Lucia, nu närmar sig julen med stora, stora steg. Det går snabbare än man väntar sig tycker jag, men jag älskar det för snart är jag hemma igen och då finns det mycket som ska hinnas med. Men idag blir det till att fira Lucia genom att samtidigt fira att jag är frisk (äntligen!). Så ska promenera iväg till affären och köpa lussebullar snart.


Kommer ihåg Lucian när jag gick i 6an, jag hade feber, ont i halsen och var förkyld dessutom hade jag varit på någon teater kvällen innan och knappt hunnit sova något. Jag kom lite försent till kyrkan där resten av min klass var och fixade i ordning sig, jag bytte om snabbt som attan och insåg sedan att jag var den enda som stack ut - alla hade smalt silver glitter. Vad tror ni då jag hade? Riktigt tjockt guldglitter, men jag struntade i det för det var dags att gå upp på scen, allt gick som galant tills... jag svimmar! Jag hade andats in ångorna från ljuset utan att jag märkte det, själv insåg jag inte att jag var avsvimmad, jag trodde att jag stod och väntade på att tjejen jag skulle gå ut med skulle komma, men i min dröm kom hon aldrig. Haha. Sedan ville alla vara hjälten, så ska man tro på alla så var det kanske 15 personer som var den som fångade mig när jag ramlade ihop. Ganska ologiskt? Denna lucian ska bli bättre!



http://pipmugg.files.wordpress.com/2007/12/lucia.jpg

"Mina vänner"

Colour lovers

Sitter och fixar med skolarbetet, och ramlade in på en alldeles underbar hemsida: colour lovers där man kan kolla igenom mängder med olika färger och även skapa egna paletter, mönster och färger. Helt underbart och precis vad jag behövde till mitt arbete. Dessa färgerna ska finnas i mitt arbete för vin flaskor (rött vin, rosé vin och vitt vin).

What if I could walk again?


Bild från 2005

 

 

Still sick. Hur länge ska denna influensan ha mig i sitt grepp? Jag som har inlämningar som närmar sig med stora steg. På onsdag ska jag lämna in diverse uppgifter och dessutom stå och presentera min design idé för vin kollektionerna. Nervös? Nja, jag gillar faktiskt att prata inför folk det gör jag, men jag är inte förberedd. Har legat nerbäddad i sängen i flera dagar, visst har jag börjat pilla med det ändå, men det tar för mycket kraft. Jag hoppas innerligt att jag blir frisk till på måndag, jag tog det som en självklarhet förut men nu börjar mina tvivel poppa upp, jag har fortfarande feber. Det här är inte rättvist!

 

(Oh My God! Mouse Trap)

mondieu1
Design: Sarah Déry

 

Haha, ska man skratta eller gråta? Vad det är, jo det är ett student arbete av en elev i Canada som ville ha en förpackning eller ett enklare sätt att få bort mössen efter att de gått i fällan. Så varför inte begrava de små liven i en liten lik kista? Musfällan är med andra ord en botten till kistan. Det påpekas även att inga djur blivit skadade i proccesen av denna förpackning. (Men det kommer bli, right?)

Skulle ni köpa en sådan här eller inte? Jag skulle nog tänka mig att skaffa en sådan om jag mot för modan skaffade ett litet gnag djur och det sedan dog, man ska begrava sina små djur väl!

Design med doft av grus

alexa
Design: Alexa Lixfeld

 

En väldigt annorlunda design på en parfym flaska, väldigt rått, men också väldigt coolt om du frågar mig. Hade tackat ja direkt till en sådan parfym, för vem försöker vi lura egentligen, självklart är det förpackningen som säljer produkten. Raw parfume?

 

sick kcis

Har varit sjuk i 5 dagar hittils, så tänkte göra en liten lista på saker jag lärt mig denna veckan, enjoy!

  • Att blåbär är hur gott som helst, har ätit flera deceliter varje dag.
  • Att huvudvärk är djävulens påfund.
  • Att det är svårt att diska när man knappt orkar stå upp.
  • Att det är väldigt skönt att ha det tyst ibland.
  • Att det är väldigt tråkigt att vara ensam för länge.
  • Att jag inte tagit ett enda litet steg utanför dörren på 5 dagar
  • Att boken jag läser är väldigt bra.
  • Att jag köpte mig en kamera.
  • Att jag var nära på att boka en resa till London till baby and me.
  • Att jag fått panik över att jag kommer komma efter i skolan.
  • Att jag ogillar att det är inlämningsdax och redovisningar på onsdag.
  • Att min le creuset inte alls var så bra som jag hade hoppats.
  • Att jag bara lyckats göra tortilla mat hela veckan, allt annat har varit för ansträngande.
  • Att jag har världens bästa hyresvärdar som handlar mat åt mig.
  • Att min pappa också blev sjuk.
  • Att det inte är lång tid kvar till jullov och alla nära och kära.
  • Att jag behöver, ja behöver!, en katt.
  • Att det är väldigt trist att kolla på tv dagarna i ända.
  • Att jag saknar att gå en promenad, dansa och hoppa runt.
  • Att jag inte ens packat upp från sist jag var hemma, och nu måste packa igen.

Godnatt hopp

upload pictures


Godnatt, nu blir det filmmys och sedan sängen. Det firar jag med ett gammalt glädjehopp!

Bröllops klänning

Jag smälter som en piggelin en solig sommardag. Det är så vackert, fotografen gör ett underbart jobb, men den som gör det största jobbet är klänningen, jag är kär. Totally! Den är som en mjuk, fluffig dröm, en dröm som jag gärna drömmer om.

Monique Lhuillier dress


Monique Lhuillier dress


Klänning: Monique Lhuillier Foto: Marie Labbancz

Gothenburg by night

Förra helgen

1. Pusskalas med älsklingen.
2. Vi hamnade på Pc med lite folk.
3. Där drinkarna var oförskämt dyra (över 100:-) så efter det blev det öl istället, med hjärtskum!

Saknad fästman

Ordet fästman låter så... vuxet!


Men han är saknad, mycket saknad. Du och jag baby, alltid du och jag. Men just nu sitter jag ensam i min lilla röda stuga i Sunne. Men i mina drömmar är jag i pluttlandet. Mitt och älsklingens land, där havet är turkost, himlen rosa och alla som av någon anledning fått lov att bo där - lyder mig och älsklingen. Om vi är diktatorer, jo ja det skulle man nog kunna säga. Mycket bra sådana med kan jag lova.


I mer än 4 år har du varit min, och jag varit din. Och i februari har vi varit förlovade i 3 år. Jag tror inte någon riktigt trodde på oss då. Jag minns hur rädd jag var för att berätta för mamma och pappa. "Vad kommer de säga!?" "kommer de att bli arga, och isåfall för vad?" men de blev inte arga. Däremot blev de inte heller förvånade, vilket förvånade mig. De trodde inte på mig, de var lite smått likgiltiga, glada men inte överdrivet glada. Det är nog först på den senare tiden som de börjat inse hur starka vi är tillsammans. Små men starka.



Jag vill resa bort igen, långt långt bort med dig.

Nää ää!

De enda orden jag kan få fram är "näää ää!". Min älskade le creuset ugnsform har en stor spricka rakt igenom, nu är jag både arg och besviken. De skulle ju hålla hela livet och vara så bra kvalitéts produkter. Men de tål knappt ugnen? Har skickat ett mail till bagaren och kocken nu i alla fall. Fy bubblan så sur jag är. Som en citron.

Le Creuset Rektangulär Form 32 cm Vulkan
Det är den här skönheten som dog.

 

 

Och ja, jag kanske överdriver. Men nej, den är död.

Döende flicka på spikar

Vaknar, ännu en morgon med dunka dunk huvud och kalla kårar längs ryggraden.

"Kan det inte bara vara över nu?" Går ner för trappan "fan fan fan fan fan" funderar över hur folk pallar  att ha huvudvärk till vardags, nu har det dock gått för många dagar för att jag ska vara glad att jag bara får det vid sjukdom.

Försöker tänka positivt "6 dagar tills jag slutar skolan, jullov nästa!" men i samma veva poppar alla måsten upp, idag är det en kursdag som är obligatorisk, som handlar om självförtroende. Jag hade velat gå på den. Men jag tror inte resten av klassen hade uppskattat det. Så ryker mitt betyg nu? "Dumma dumma influensa, jag som inte ens trodde på dig först."

Får ett sms "Orkar du komma hem då?" med syftet på jullovet. Jag känner mig som en döende flicka på spikar. Om jag inte kan komma hem så ramlar jag. Jag ska komma hem punkt slut.

Kidnappad av mig själv

Nu är jag mer än trött på att ha denna dumma svininfluensa, det känns rätt skumt att det inte blivit bättre alls sedan jag blev sjuk i söndags. Huvudet värker som bara den (har bara huvudvärk om jag är sjuk och febrig), har feber, ont i halsen, ont i kroppen, snuvig, mår illa och är allmänt trött och yr. Första gången man har influensa, kanske bara är lite vek, vad vet jag?

Imorgon får jag hem mat i alla fall, äter blåbär och frysta smultron tills jag storknar just nu. Men mina snälla hyresvärdar/grannar ska iväg och handla mat åt mig imorgon, riktigt snällt. I need food!

Tredje dagen som jag inte tagit ett enda litet steg utanför min stuga, känns som en blandning av kidnappning och slacker liv, tänk vad underbart det hade varit om man hade någon mer här, då hade det varit lite roligare i alla fall. Tänk er att istället för att ligga ensam i sängen hela dagen, kunna mysa i soffan, ha ett helt film/tv serie maraton, plus glass och gottigt. Nog hade det suttit bra nu, men jag får kolla på happy gilmore ikväll som tröst!

1001 förvrängda ord

http://g2gadget.com/_clean/wp-content/uploads/2009/07/casio-11.jpg

Nu är den beställd, har funderat i över ett år på vilken digitalkamera jag ska köpa och nu är det gjort. Eller ja, jag ska hämta ut den i Göteborg så om tidigast en vecka kommer jag ha den i mina händer. Äntligen ska mina bilder få bra kvalité, och då syftar jag främst på mina bilder på mat och bakverk som alltid får så konstigt ljus. Jag hoppas verkligen att den håller upp till det som tester visat att den kan. Det är en Casio EX-H10 om någon undrar.

Christmas

Jag räknar ner dagarna till den 16 december, då sätter jag mig på tåget hem till Göteborg igen, hem till Ludwig, familjen och vännerna. Jag älskar allt vad julen innebär, denna julen blir dock lite annorlunda, det blir (nästan) inga julklappar för min eller min familjs del. Varför? Ja det undrade jag med först, men jo det är för att det är onödigt mot klimatet att köpa massor av saker som man sedan knappt använder. Jag som älskar både att ge och få julklappar. Synd. Men jag har köpt julklappar till min älskling och även en liten sak till hans mamma. Till min familj kan jag inte köpa något, de kommer inte ta emot det, så istället ska jag baka, baka och åter baka. Det blir pecannötskolapaj, olika sorters fudge (choklad, vanilj, lakrits och julig) och macarons. Visst låter det gott?


Foto: Jag

Bilden är tagen utanför min kusins grannes hus, hela huset, trädgård och tak var fullt av pynt, behöver jag ens påpeka att den är tagen i USA? ;)

 

Gris sjukan

Ringde sjukvårdsupplysningen och pratade med dem, jag mår fortfarande otroligt dåligt, och de tror att jag har svininfluensan. Hur ska jag klara mig alldels själv? Det är både bra och dåligt att bo själv i en sådan situation, bra för att jag inte smittar någon annan (man ska hålla sig isolerad i en vecka) och dåligt för att jag behöver ha någon som jag kan vara gnällig på och som kan göra mig juice (mamma, din juice var jätte god men nu vill jag bara ha mer, mer, mer!). Mamma och pappa är i Danmark på klimatmöterna så jag får helt enkelt ringa dom när de kommer hem igen. Jag dör väll ändå inte av lite svininfluensa, dessutom är det bara 15 personer i Sverige som dött i svininfluensa och av dom 15 var 12personer i riskgrupp, så nja jag tror jag överlever.

Om inte annat så hoppas jag att mina cravings efter blåbär gör mig friskare, jag har redan ätit 2 små muggar med frusna blåbär (är galen i bär så min frys är full av dem).


Bolibompa


Haha, snacka om att han inte har förberett sig på vad han ska berätta, improviserat is the shit! Flummigt värre.

Choklad och nötflarn

Jag har ju som sagt en recept hemsida (www.charis.se) och tänkte att jag kunde bjuda er på ett av de senaste recepten här med, bakade lite kakor till min kära familj när jag var hemma sist, och de blev underbart goda, så varsågoda!

Choklad och nötflarn
Frasiga och knäckiga med dina favoritnötter och dessutom len och mörk choklad som toppen på berget. Enkla att göra och är gott att bjuda på till kaffet. Mums!

200g smör
2dl socker
2dl havregryn
2 dl blandade, rostade nötter (jag tog chashew, mandel, pecan, jordnötter och pumpakärnor)
2dl mjöl
1tsk bakpulver

200g mörk choklad

Gör så här

1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
2. Hacka nötterna grovt och lägg i, häll även i havregrynen, mjölet och bakpulvret.
3. Forma till små bollar, lägg på en plåt och platta bara till på toppen (det ska fortfarande vara bollar).
4. Grädda i 8-10min i 200grader.
5. Låt stå några minuter på plåten och flytta dem sedan försiktigt över till ett galler där de får stelna till ordentligt och även svalna.
6. Smält chokladen, antingen i micron eller i ett vattenbad.
7. Doppa kakorna i den smälta chokladen, lägg på ett smörpapper (ha gärna en skärbräda under så kan du blir det stabilare att ställa in i kylskåpet sedan) och låt stelna i kylskåpet.
8. Ta fram och servera, förvara de kakorna ni mot förmodan inte orkar äta upp i kylskåpet.

Is vodka

icedvodka1
Design: Marc Praquin

 

Eller varför inte vodka i en flaska gjord av is, kan kanske vara något för is hotellet? Snacka om att inte behöva tänka på om vodkan är kall nog. Detta är bara en prototyp eftersom den skulle bli för dyr att producera, och det kan man väll tänka sig, men en väldigt innovativ idé!

 

Absolut vodka - rock edition

absolut_rock
Design: Natalia Brilli

Nog hade denna flaskan passat som handen i handsken nu, riktigt grym. Tror inte att den kommer att säljas i sverige dock. Bra inspiration om inte annat.

Le Creuset

Le Creuset Hjärtramekin med lock 0,25 l Röd
169:- (Ramekin 0.25liter)

Le Creuset Mortel 2 delar 0,3l Stengods Röd
229:- (Mortel)

Le Creuset Fondue Set Compact Röd
1289:- (Fondue set)

Le Creuset Blandskål 4,4l Röd
429:- (Blandskål 4.4liter)

Le Creuset Kastrull 18 cm 1,8L Vulkan

995:- (Kastrull 1,8liter)

 

Jag är nog lite av en nörd, en matlagningsnörd och mitt favoritmärke all time är le creuset, speciellt i färgerna vulkan och röd. De kan tyckas onödigt dyra men de håller hela livet och går att använda till det mesta, plus att de är så otroligt fina. Hittils har jag bara 2 formar och en grillpanna, men det blir mer, jag lovar! Är nog mest kär i hjärt remakinen (den längst upp) just nu, är lite rädd att det är en tillfällig vara dessutom, det fanns nämligen en hjärtformad gryta i somras som jag inte hittade på hemsidan nu (är inne på bagaren och kocken och kollar) och det hade varit synd om inte de små hjärtanen kunde få bo hemma hos mig, då hade det blivit choklad desserter i dem, och även en plats till goda nötter.

 

 

Frossa

Vaknade mitt i natten och skakade som ett litet ensamt löv trots mina två täcken i sängen, snacka om att känna sig liten och hjälplös. Tog på mig varma kläder, tände i öppna spisen och kokade en kopp te. Sedan vaknade jag inte av kyla längre utan bara av min hals, det känns som att den kan sluta andas när som helst. Känns väldigt dumt. Så idag blir det till att stanna hemma från skolan, och bara sova, sova och åter sova. Möjligen hinner jag läsa lite i min nya bok. Hittils är den väldigt rolig och bra, köpte den på engelska för att få ut det mesta av den (översättningar brukar bli ganska taffliga, nej kan man läsa på författarens språk bör man göra det!)

http://betthisisoriginalreviews.files.wordpress.com/2009/05/this-charming-man-cover.jpg

 

Godnatt!

Taxi möte

Kom till Sunne och det enda som var i mina tankar var att komma hem och sova bort allt ont i kroppen, ser taxin som står och väntar (hade stor resväska + faktumet att jag är sjuk, inte värt att gå då) så jag går fram och taxi chaffören frågar om det är okej att dela taxi eftersom det är fler som beställt taxi. Så jag hamnar i samma taxi med en snubbe som jag trodde gick på skolan, han såg så grafisk ut på något sätt, och ja inte gick han på skolan direkt, däremot ska han hålla hel dags föreläsningen som jag skulle gått på imorgon (om jag var frisk) och är även en av mina lärare. Men han verkade väldigt trevlig så det blir nog bara bra, även han var författare och typograf. Roligt med lärare som är mer än bara lärare, lärare som verkligen vet vad de pratar om!

Mörkare

I´ve gone dark, so dark. Jag lyssnade på Aylar till slut, så nu är mitt hår mörk brunt, det känns fortfarande väldigt ovant men ändå kul, jag gillar det. Men jag fick en chock först för när det är blött är det nästintill kolsvart, haha. Och jag vet att jag är sjuk ofta, men nu är jag dödsjuk, jag har funderat på vad det kan vara och kommit fram till lite olika saker bland annat: Halsfluss, öroninflammation och svininfluensa. Frågan är vad det är egentligen, för jag har feber, uppsvälld hals (och wisky röst), ont i öronen, huvudvärk och snurrigt huvud. Och så är hela kroppen slut som om jag hade tränat i flera timmar i sträck. Det är inte kul direkt. Någon som har något knep att bli frisk snabbt? Jag har druckit hemmagjord juice i stora mängder, det borde vara rätt bra kan jag tänka mig.


Det blev rätt mörkt som sagt, men sedan är jag extra blek eftersom jag är sjuk antar jag. Äsch jag gillar att vara blek, det är bra mycket snyggare än att vara orange. ;D

Prinsessans dans

Var och såg Anna aka prinsessan, dansa på sin dansuppvisning igår och jag blev helt tagen, helt underbart, hon svepte över scenen smidigt, elegant och vackert! Det fick mig att fundera på dansen igen, jag vill dansa, så otroligt mycket, men det finns ju ingen dans här, hur kan man ha ett samhälle utan dans, det är orimligt. Men hur som helst, hon var grym som fan, hon och Maja var dom två som stod ut mest, underbart!





(Foton tagna av mig)
RSS 2.0