Sjuk

Jag är sjuk, hostar och mår dåligt, svininfluensan har jag däremot inte, men nu har min klass och skola vaccinerat sig vilket bidragit till att väldigt många ligger hemma i svininfluensan, och en del av dem går till skolan trots allt. Det skrämmer mig ganska mycket, för det betyder att det är stor risk att jag blir smittad, och det vill jag verkligen inte. Har ni haft svininfluensan och hur var det?


Fick för övrigt ett mail från lagerhause igår om att deras hemsida är förnyad, och jag kan inte annat än att hålla med, den är förnyad och förbättrad, nu kan man se lite mer av deras produkter, jag älskar lagerhause helt klart. Och här får ni ett axplock av vad jag skulle vilja ha därifrån nu.

 


Packaging

Har en uppgift till skolan tills imorgon, jag ska hitta en förpackning som jag tycker är snyggt formgiven, och en som jag tycker är fult formgiven. + en grafisk identitet som jag gillar och en som jag ogillar. (Någon som kan förklara närmare vad en grafisk identitet är?)


Snyggt formgivna enligt min mening


Fult formgivna enligt min mening

Löning

Idag är det löningdax och som grädden på moset så är jag ledig, wiho! Dock ska folk ta svininfluensa vaccin i skolan idag och då blir jag lite förvirrad, får man umgås med folk som just tagit vaccinet utan att själv bli smittad (jag ska inte ta vaccinet)? För man får ju en liten dos av smittan i sig och det är därför som folk blir sjuka efter att de tagit vaccinet, så då borde de också kunna smitta, eller?


Idag blir det hemmamys dag med te!

 

Fundersam

Antagligen kommer jag komma hem ett längre tag nästa vecka, kollade just schemat och vi har "eget arbete" från tisdag till fredag, med andra ord kan man jobba hemifrån. Jättebra såklart, men jag börjar fundera hur jag ska göra, känns ändå lite små segt att åka till göteborg på fredag, åka till sunne på söndagen och sedan åka till göteborg dagen efter (har skola på måndagen). Sedan vet jag inte om jag borde stanna i Göteborg nästa helg med, eller om jag ska komma upp på julfesten med klassen. Äh det löser sig då. But i´m coming home!

Hemlängtan




När hemlängtan blev för stor blev allt för stort. Jag ville inget annat än att åka hem, ta första biljetten, sitta på tåget med vetskapen att komma hem, hem-hem, hem till min fästman, hem till min familj, hem till min katt och hem till mina söta vänner. Jag ville inget annat än att få ha semester, att ha tid att umgås. Och jag ville ha det nu.

Föreläsning

Just ätit frukost, nu bär det av till biblioteket där dagens lektion är bytt mot en föreläsning, ska bli spännande att se vad det handlar om. Ikväll ska jag försöka komma iväg till gymmet på step up, får se hur det blir med det. ;)


Jag och Adela från ett studiebesök

Härliga hallonremmar

Fick hem "härliga hallonremmar" från Renée Voltaire idag, vann dem hos tre-veckor-raw för ett tag sedan. De var goda men jag hade förväntat mig mer hallonsmak eftersom det var huvudingrediensen, men de var helt okej, dock inte värda sitt pris, 39:- och det tar slut på nolltid. Går lika bra att göra hemma dessutom, men helt okej att lyxa med ibland!

Tidnings bild

foto: thony liljemark

 

Upp

Var och såg Upp igår med lite vänner, ursöt film, väldigt pluttig snuttig. Jag gillade den verkligen, men bio i Sunne var en upplevelse i sig, bio salongen ser ut som en slags kyrka med målningar på väggarna och stolar lika mjuka som soffor (man kunde även hämta kuddar, haha). Men en nackdel fanns det, och det var att vi hade sett fram emot att se en 3D film (äntligen!), men det var ingen 3D film för oss här i Sunne, tjejen jag frågade vart man hittade glasögonen tittade konstigt på mig och förklarade att det inte var 3D, gissa om min besvikelse. Men helt klart en sevärd film oavsett!

Lördagen

Bilder från igår, var som sagt på skolan och var värd, så jag, Pak och Adela stod och hälsade folk välkomna, Pak och jag kommer även komma med i Värmlands folkblad (haha, den socialistiska tidningen fick jag reda på sen, tur att det inte var den borgeliga i alla fall!).

 

Kvällen spenderades hemma hos Pak med film, Thaimat (hon är grym på att laga mat), kakor och glass. Och kopiösa mängder te! Mysigt.

Svininfluensan

Är ni rädda för svininfluensan? Jag har inte varit det tills jag såg vart i Sverige som svininfluensan är värst, nämligen här i värmland, och vilket län kommer på andra plats? Jo Västra götaland! De två län jag vistas i, men jag ska inte ta vaccinet ändå, jag tycker att biverkningarna är för skumma och litar inte på ett vaccin som blev kvar i Tyskland på grund av "bristande kvalité" nej tack. Inte har jag haft influensa sen jag var under 5 år gammal dessutom, så jag tror (lite smått naivt, vad vet jag) inte att jag ens kommer att bli sjuk. Och blir jag sjuk så är det bara att stanna hemma, bunkra upp med bra filmer och glass. Inte blir det värre än så tror jag.


Bild lånad från aftonbladet.se

Tårtor

Har lagt upp nya recept på min hemsida förresten, check it out.

www.charis.se




www.charis.se

Weekend?

Torsdag kväll, jag borde ta ett litet glädjehopp, snart är det helg, så man kan koppla av (är helt borta i huvudet efter att ha suttit koncentrerad vid en dator i x antal timmar, photoshop är pilligt som bara den). Ikväll blir det nog bara ett mini glädjehopp för inte har jag ledigt trots att det är helg. På lördag är det öppet hus på skolan, så då ska jag stå och servera glögg och pepparkakor, det kan nog i och för sig vara lite mysigt det med.

VG!

Glädjen sprider sig i kroppen, ett G på min allra första tenta, eller på ena delen av den allra första tentan, min lärare valde att gå på sin magkänsla, hon skrev bland annat att "I feel that you have taken things to heart throughout the course, and you´ve actively worked on improving your vocabulary skills and your flow of English". Tack snälla fröken, jag blev mycket överraskad och glad över att du gav mig VG, att få högsta betyget trodde jag aldrig.

Våran grupp kom sist på en frågelek som följt kursen ut, men vad fick vi då på sluttampen, jo vi fick något mycket gott, vi fick ett booby price (jumbo pris/tröst pris) i form av choklad, vilken trevlig överraskning, jag visste inte att det lönade sig att komma sist.


Ett hoppa av rus och lycka skulle inte sitta dumt nu,
istället blir det te, tidningar, plugg och tända lakrits ljus (som förövrigt brände min hand fördärvad igår, men det luktade åtminstone gott om den, man får nöja sig med det lilla i livet)

Sötnosen

Varför är vi så långt ifrån varann, vi borde vara någon annanstans
bortanför allt jobbigt, fly allt besvär, gå i ide,
sluta tänka, bara vara, vara glada, ändra livet i vår drömvärld
en värld där det bara är vi två, där annat står på off knappen du förstår

Spelkväll

Att spela brädspel måste vara något av det mest underskattade som finns, vi spelade utan alkohol (eller ja, ersatte det med energidryck och godis men ändå) fast några öl/cider hade ju inte suttit så dumt där och då. Men nu ska jag pusha för att spela mer spel, det är ju skitkul, speciellt om man går in i det rejält.

Monopol blir nästa steg, där jag ska vinna och utklassa alla, moahaha!


Bilden får säga sitt

Studiebesök

Har inte bloggat på länge, men herregud jag är inte mer än en människa, och jag har annat för mig ;)

Här är hur som helst lite bilder från ett studiebesök. Pak, gulliga hello kitty prylar (de hade en hel "affär" med gulligs prylar och kort!), en cool urgammal maskin, Mari-marte (stavning?), tryckprylar och otroligt stora rullar presentpapper.

Att lära sig

Varför kan jag inte få in i huvudet vilken tryckteknik som gör vad, vilken som har vilken sorts tryckplåt/kliché eller laser. Varför ser jag inte logiken i det hela? Och varför har jag mycket enklare att komma ihåg roliga saker som vad en horunge är, eller varför inte en dubbel horunge! Haha, ja det är verkliga uttryck. Vad horunge betyder? Det betyder att man har ett ord på en ensam rad, och det är något väldigt, väldigt fult och oacceptabelt, oj vad petig man blir efter att ha läst lite typografi, men det är mycket intressantare än tryckteknikerna. Det är ju trycket som intresserar mig, inte hur man trycker trycket. Åh tenta here I come.

Åh åh åh

Just nu vill jag:
  • Att mina programvaror kommer hit snart, det har gått evigheter sen jag beställde dem.
  • Få pussar och bli retad med av min älskling.
  • Dansa disco och stretcha en massa.
  • Gosa med min sötokatt.
  • Vara hemma i Göteborg och inte fast i Sunne.
  • Att det ska vara lättare saker i skolan.
  • Att mitt bröd som jag bakar ska jäsa klart (men det händer inte förrän imorgon).
  • Åka på en resa med älsklingen, långt bort.
  • Vara i London med Aylar.
Men nej, jag får sitta inne i min lilla stuga, dricka te och äta torkade kikärtor istället, inte fy skam på det.

Sjuk

Oj oj vad det är synd om mig, ja det är det faktiskt, jag har varit sjuk hela helgen och tänkte att "idag är jag frisk äntligen!" men nej, det var bara min naiva tro, jag är fortfarande sjuk. Så jag får bälga i mig ännu mer te och sakna mina älsklingar lite extra. Man borde inte få vara ensam utan katt eller pojkvän när man är sjuk, det borde det vara lag på. Jag borde kidnappa båda två och ha i min stuga, sounds like a good idea!


Ja, jag kommer bli the crazy cat lady när jag blir stor, helt klart!

Recept hemsida

Har just startat upp en egen hemsida, www.charis.se som är en hemsida full med olika slags recept, jag älskar att laga mat och att baka så det är lite kul att ha det samlat, plus att andra kan få ta del utav det. Just nu är det dock inte så värst mycket recept uppe eftersom jag skapade den igår, men det kommer mer!

RSS 2.0