Gatans poesi.






Haft en kul lördag, besök på göteborgs stadsmuseum med Ludwig, först hamnade vi fel, vi hamnade både i gamla montrar med jord, sedan i en utställning för barn. Sprang upp och ner i trappor, för att till slut inse att utställningen varit nästan rakt framför oss. Så vi kikade runt på gatans poesi och insåg att den var så bra som vi hade förväntat oss.

Ensam på det blå.

 

Gick hela vägen hem över isen, höll tummarna att den inte skulle spricka för jag var ensam, långt ifrån civilationen, men jag klarade det, min mamma skulle nog bli rätt nojig om hon fick reda, hon nojade sist med, det var för mer än 10år sen. Men det ligger ett tjockt snötäcke över hela sjön, ibland sjönk man inte ens igenom snön. Man kände sig lite som jesus. En skum sak var att det var bilspår mitt på sjön, hur lyckades en bil komma in mitt på sjön men inte på kanterna? Det går inte ihop alls.

Det ljuva livet





gif maker


Hagabadet är verkligen en drömplats, omgivningen är så vacker den bara kan bli på ett gym, för trots allt så är det ett gym, konstig tanke egentligen. Och discon var grym, fast det var bara till hälften disco, för det var blandat med salsa, men riktigt duktig lärare som dessutom tog med en ordentlig stretch, me like!

Lilla landet lagom

 

Välkomna till lilla landet lagom aka Hälltorp, här har vi finfin snö, en hel sjö full med is, hästar som kollar snett på en och väldigt mycket tom yta. Men jag gillar det, det är så nära hem jag någonsin kan komma.

 

Haga badet

Kan inte hitta min kamerasladd så ni får inte se hur underbart vackert det är utanför mitt hus idag, men jag kan lova att det är underbart fredags-vackert.

Nu ska jag kila iväg till bussen, åka in till hagabadet, dansa disco, bada pool, dricka smoothies och prata telefon med min prinsessa. Ljuva livet helt enkelt.

Hade tänkt visa ett par nya byxor med, men som sagt så hittar jag inte sladden till kameran vilket är lite surt. Och idag börjar månaden (yes jag vet att det inte är februari än, men den börjar ändå nu) då jag inte får handla något. Tog dock bort det med att inte få dricka, jag ska eventuellt till London och då känns det sisådär att ha ett sådant löfte (gäller visserligen att inte få handla heller, men jag får väll nypa mig själv i handen en eller två gånger när jag blir kär i något plagg).

Och ikväll blir det bio med Ludwig, "Its complicated" tänkte se snabba cash men den var fullbokad, samma med avatar. Ha en söt fredag!

Monki love










I belive I just fell in love.

Today im doing this

Har två saker inplanerat för idag, det ena är att hämta ut ett par skor som jag lagt undan på Monki som jag är helt kär i, och snart får jag inte handla något på en hel månad så jag måste passa på nu, haha.

Det andra är något helt underbart, jag ska dansa! På hagabadet så jag har egentligen ingen som helst aning om vad de anser är dans men jag håller båda tummarna för att det inte är som vanliga gym, utan att det snarare är som på dansskolor med mer teknik och inte så cheesy. Har bokat in dans hos dom till fredag med, men då är det disco (och jag hoppas som en galning att det är riktig disco dom menar). Jag börjar sakta men säkert inse att jag nog borde börja dansa igen, i alla fall en gång i veckan.




Jag för ca 2 år sedan, i discotävlingskläderna. Jag saknar att dansa disco helt klart.

Dance baby dance

 

Underbar dag med min prinsessa, mycket tankar som snurrar i huvudet, kaos. Men det löser sig snart, allt löser sig allting på något sätt. Har varit på stan, kollat på fina balettskor och önskat att jag aldrig slutade dansa balett när jag var liten. Dock saknar jag all sorts dans, speciellt discon. Sen har det varit te, mat och prat uppkrupna i soffan hemma hos Anna.

 

Bild 1. Söta balettskor på dansbutiken
Bild 2. Fina tavlor hängandes hemma hos Anna
Bild 3. Kylskåpspoesi helt enkelt

Köpstopp i februari

Det blir nog en rätt tuff månad framöver, jag och en kompis har satsat om att ha en både köpfri och alkoholfri månad, en månad där vi inte konsumerar det enda tillåtna att konsumera är:

  • Mat
  • Fikabesök
  • Nikotin och koffein
  • Möjligen någon kulturell sak som kostar pengar
Vi får inte heller låta någon annan köpa drinkar, saker till oss, det är fusk. Inte heller inträde till ställen är okej, isåfall måste man komma in gratis eller gå på hemmafester - nykter. Fasr det svåraste för mig är helt klart att inte kunna shoppa, jag handlar onödigt mycket saker, så det är väll bara bra att jag tar tag i mig och börjar spara mina pengar som jag säger att jag ska. Undrar bara vem som vinner, om nu någon vinner? Jag eller Ludwig?

Saturday night


Kvällen började med lådvin, film och tjöt hos Ludwig och Matte


Jag korade Homer till världens näst sötaste katt (han har ju till och med facebook, haha)


Drog vidare till Underjorden där jag träffade Aylar och alla trevliga folk, älskar att det är inträde + garderob + en gratis öl för bara 40-60:- (beroende på tid). Det tackar vi för.


Tack för en mycket rolig och mysig kväll! :)

 

 

Det var alldeles för kallt för att gå hem, så vad gör jag klockan 4 på natten i klackar? Jo jag springer, och tro inte att jag joggar lite lätt, har jag alkohol i kroppen sprinter jag snarare. Sen kommer  tanken "fan det här kommer göra ont!" och plötsligt ligger jag på marken med knän som svider och blöder lite lätt. Aj. Ändå somnade jag med ett leende. Fast det suger att du är i London nu Aylar, jag kommer sakna sönder mig.

Beställt, check!

Skor - Svart

 

 

Beställde lite nytt från H&M nyss, de har medlemsdag idag så är du medlem är det 10% rabatt på alla köp, underbart tycker jag. Solglasögonen är jag kär i så de kommer sitta fint till våren!

 

Tuna fish

En av mina absoluta favoritmaträtter är tonfisk sallad, mums mums. Denna innehåller: champinjoner, tomat, gurka, rödlök, majs, svarta bönor, tonfisk, citron, sojasås och kryddor. Mums!

Friday honey

Äntligen fredag igen, fast just nu känns det som om alla dagarna smälter samman eftersom jag inte går i skolan eller jobbar, men helg är alltid trevligt. Snart kommer det över besök hem till mig, det ska bli trevligt och läskigt. Beror på hur man ser på det. Har frukost i magen och tankarna fladdrar iväg till morgondagen, det ska bli så kul, bästa vännerna + party, inte tackar man nej till det inte.

This night


Simpsons, family guy och crank - bra shit på tv!

 

Min kväll ska spenderas i soffan med flera koppar te, söto katterna och en film Crank (som går på 6an klockan 21.00) ska tydligen vara väldigt bra, får hoppas på det. Snart är det helg, på gott och ont, ska bli sjukt kul på lördag med party, men samtidigt kommer jag dö när min kära Aylar flyttar till London på söndag. Men jag kan ju alltid åka över dit, right?

Good morning sunshine

God morgon, har varit snäll och gått ut med min systers hund imorse, första promenaden ute på jätte länge för mig, jag stejkar när det är snö och kallt ute. Jag vill ha sommar, nu. Men ska ha en lugn dag idag, har haft morgonmys i soffan, med frukost, tv och katt. Idag ska jag prova på zumba (ni vet den tv shops dansen, fast jag har den nedladdad) om jag orkar med det, men det gör jag nog. Och i eftermiddag ska jag iväg och äta pizza (eller sallad) med Aylar. Myspys dag med andra ord.

Halsband från JFR

Fick hem mina smycken från JFR i förrgår (men min dator var ju död då därav den sega uppdateringen). Det gick jättesnabbt att få hem smyckena, förväntade mig att det skulle ta minst en vecka eftersom det var gravering på dem (charis och moa) men nej det tog bara 3 dagar tror jag. Riktigt bra måste jag säga, och smyckena är underbara, tummen upp!

Purple jacket



Var även inne en sväng på Mq igår och hittade denna godingen, blev kär i den så jag slog till. Alldeles för kall nu men till våren kan den nog bli riktigt härlig. Den var dessutom nedsatt till halva priset från 1000:- till 500:- inte dumt det. Den är gjord i mocka.

Mini dator

http://www.gresouth.com/catalog/images/ASUS-EeePC-1005HA-Pink.jpg

Här har ni min nya, underbara dator. Liten, söt och bra. En asus eee pc1005ha om någon skulle vara intresserad av det. Den har 250gb hårddisk och 8,5timmars batteritid helt underbart med andra ord, sedan skadar det ju inte att den är både lätt i vikt och att den är rosa. Har köpt med 2års försäkring nu med ifall något skulle strula, min andra dator var ju en katastrof.

Mat tävling

Vem skulle satsa pengar på att jag skulle vinna en ätar tävling? Inte jag i alla fall. Vi var alla överens om att jag skulle förlora först, men icke sa nicke. När tävlingen väl var igång och ett pris var satt (vinnaren får varsin drink av de andra två på nästa utekväll) då hade man något att satsa på ju. Jennifer lade sig ganska snabbt, efter 2 tallrikar, medan Tina och jag kämpade för att slå varandra. Hon fick i sig 4,5 tallrikar mat och jag 5,5 tallrikar mat. Visserligen nästan enbart grönsaker men jävlar vad ont det gjorde i min mage. Vi rullade inte ut, vi var för mätta för att ens kunna rulla. Nej, detta gör jag aldrig om, men jag vann!

Struligt

Min dator har dött, igen, och den vill inte bli återuppväckt så det finns väll bara en sak att göra och det är att köpa en ny, bättre dator. Jag kan tänka mig en dator för max 8000:- den ska ha stor hårddisk, batteritiden bryr jag mig inte så mycket om däremot. Snygg och mycket hårddisk är det jag vill ha. Och helst en som inte dör titt som tätt. Någon som vet lite bättre om sådant än mig?

Och eftersom min dator är död kan jag inte heller visa er mitt snygga halsband som kom på posten idag. Men så fort datorn är fixad ska ni få se det. Ha en bra måndagskväll!

Today Im doing this


Jennifer och jag när vi gick i nian, old times!

 

Vaknade och kände mig bra mycket friskare, helt frisk till och med. Kan det gå över så snabbt eller inbillar jag mig bara? Idag ska jag hur som helst ha en lugn "ta hand om mig själv" dag, med ansiktsmask, bad etc. mysigt som attan. Och ikväll ska jag in till stan för att gå ut och äta med Jennifer (som jag inte träffat på över ett år, läskigt länge) och Tina på bamboo. Det är dags för en revanch på den resturangen, sist var jag inte direkt förtjust i hur de lagade maten, men det kanske ändras nu? Jag tror jag var lite väl pessimistisk sist.

Men idag kommer bli en bra dag, det känner jag på mig. Ny vecka, nya tag!

Monkey + jell-O = aaw


Apor som äter/leker med jello är inte lite söta och lustiga. Och ja, jag gillar apor och avskyr Sveriges lagar om att man inte får ha apor här. Men kolla på videon och njut. Så sött att jag dör en smula.

Katter botar allt!


Här har ni mig idag, osminkad med fett hår i myskläder och en katt i famnen.

 

Jag har hittat botemedlet för alla världens problem, det stavas katter. Jag är visserligen övertygad om att en apa hade botat mig lika mycket den med. Jag vill ha en apa, helst idag, helst nu på en gång. Men jag börjar redan känna mig aningens piggare än förut, och hur kommer det sig kanske ni där ute i stora vida världen undrar nu? Gos med världens sötaste katt är svaret. Så nu behöver ni inte surpla te när ni är sjuka längre. Eller inte enbart i alla fall.

Hungrig och småsjuk

 

Jag är hungrig, småsjuk och uttråkad. Söndagar är en okej slappdag, en dag utan dåligt samvete men ändå en trist dag. Snart en nya vecka, ingen skola, inget jobb - ja det känns faktiskt väldigt skönt. Jag har tillräckligt att tänka på ändå, just nu behöver jag lugnet. Så att ta det lugnt är mitt främsta mål. Men det går ju som det går, jag lovar att jag stressat mig sjuk nu med, alla flyttlådor är bortburna och jag har hållt på och sprungit i trappor med tunga saker i flera dagar nu. Äntligen är det över!

Kom på en rolig sak som jag kommer göra i vår: resa till London. Flera gånger och hälsa på, träffa, shoppa och festa med min älskade Aylar. Det ska bli riktigt roligt. Tycker hon är så modig som bara ger sig av till sina drömmars stad. Och jag kommer väll hitta henne i armarna på någon söt indie kille när jag kommer dit skulle jag gissa. Haha.

Veckans planer

  • Fika och träffa vänner (varav en jag inte träffat på över ett år!)
  • Hotyoga, salsa och bad på hagabadet.
  • Fixa iordning helt i mitt rum och hämta bokhyllan.
  • Fira av en av mina absolut bästa vänner som flyttar till London på söndag.

Bokhylla 11:-


Hylla (Billy)

Andra gången jag ger mig på tradera, första gången kom aldrig min tröja (= besvikelse, stor besvikelse), men denna gången ska jag åka in till Partille för att hämta min bokhylla. Och vet ni vad den kostade? (Antagligen om ni har läst rubriken men ändå) 11 riksdaler för en bokhylla. Jag tackar och jublar för det var precis en sådan jag hade tänkt att köpa på Ikea nästa helg. Tradera är nog min nya kärlek.

Art baby art

 

Detta bland annat hänger på min vägg nu, den första är en tavla jag gjort där jag skrapat fram tjejen och molnet ur den svarta bakgrunden. Och den teckningen är en uppgift vi hade i bilden i 3an, jag gillar den på något sätt. Om man får vara så självgod och säga så? Jag gillar den för att den inte är perfekt. Nu ska jag fortsätta plocka upp saker och fixa i rummet, mitt rum ser ut som en cirkus just nu, rosa och gröna väggar med massor av prylar i fönster och överallt. Och klänningar som hänger framme. Just love it. Här känner jag mig hemma, i en rosa värld full av saker att fokusera all energi på. Kaos kaos kaos!

Snyggt och snällt

Humanity for all! Wrap-around bracelet. Ebony/svart

Just nu är jag sugen på detta armbandet, riktigt snyggt + att det ger hjälp till personer som behöver det. Hade jag inte handlat lite väl mycket på sista tiden så skulle jag köpt det på studs, kanske till nästa månad. Kostar 398:- här

När du köper ett sånt här armband går 20% av inköpspriset till Röda korset och ytterligare 5% till Al Gore's Environmental Organisation!

På läderarmbandet står det:
Plant Peace, Live in unity, Freedom, Make a difference, Accept diversity, Speak kindness, Pave the path, Lead the way, Humanity, Give back, Seek wisdom, Come together, Truth, Forgive, Believe, Faith, Sow love, Make a difference.

Flytt på gång

Hela mitt rum är i kaos nu och jag är helt slut i både huvudet och kroppen. Jag har packat i raketfart och nu står alla kartongerna åter i mitt rum igen fullproppade med mina kära ägodelar. Och jag har insett att jag nu har en stor garderob, två byråer och en klädstång i mitt rum och ändå så får kläderna inte plats. Klädkammare tack?

Dagens planer är enbart att fixa iordning i rummet, packa upp och sedan försöka ta det lugnt och slappna av, får se hur det går med det sist nämda. Hoppas ni får en rolig lördag!

Goodmorning sunshine



Godmorgon, vaknade för en liten stund sen, har just fått i mig lite frukost med pappa. Nu återstår det att bära ut alla flyttlådor, frysen, möblerna till bilen och släpkärran. Och så måste jag hämta ut pengar för sista hyran. Och städa ur stugen så den är tip topp när vi åker. Sen är vi på vår väg hem mot kära Göteborg igen.

Off to Sunne


Nu åker jag stax iväg till Sunne med min pappa, ska hämta hem allt bröte jag har kvar i stugan och lämna Sunne (för gott?). Har haft en underbar morgon hos Anna imorse, så borde alla morgonar vara tycker jag! Men resten av dagen ska ägnas åt att sitta still i en bil, äta läkerol, frukt och godis. Läsa tidningar och lyssna på musik. Det är inte helt dumt det heller. :D

Namn smycke

 

 

Detta halsband + berlocker har jag just beställt från jfr ska bli kul att ha ett lite annorlunda halsband, tjejen som designar dessa smycken är verkligen jätteduktig, check it out! Man ska gravera på två ställen på halsbandet så jag ska ha MOA på ena och CHARIS på den andra, två av mina förnamn, det kan nog bli snyggt. Det är även en liten skyddsängel på den, skyddsängel låter så fint, nu ska jag få en alldeles egen som bevakar mig och håller mig borta från faror!

I luv clothes

 

Tänkte visa vad det var i paketet från nelly, på de två nedersta bilderna så är det både jackan och "klänningen" som är nya. Kan inte riktigt fatta hur de kan sälja den som en klänning, ett snygg linne yes, men en klänning no. Inte om man är 175cm lång i alla fall, och jag tycker inte att jag är amazon lång direkt, jag är ganska normal lång. Jaja, jag är nöjd oavsett. Älskar kavajen och de två första klänningarna mest. I luv clothes.

Lycka skickat på posten!




Fick just hem två paket på brevlådan ett från H&M innehållandes dels armbandet ovan och fyra örhängen (ett par elefanter och ett par nycklar blev jag mest förtjust i). Det andra paketet kom från nelly och innehöll mina klänningar, en party väska och en kavaj. Har inte hunnit testa dom än, ska göra det i lugn och ro sen. Nu blir det te time och tv mys!

Göteborgs mysigaste café!

 

Jag har just kommit hem efter att ha fikat på Göteborgs absolut mysigaste café, Aylar visade mig det och jag kommer nog spendera ganska mycket tid här nu för tiden tror jag. Det är en så avslappnad atmosfär, soffor, fotöljer och stolar om vart annat, pop ur högtalarna men i lagom nivå så att man ändå kan sitta och snacka och fnissa med sina vänner. Och bäst av allt? Man får själv ta sin bit tårta/kaka och bestämmer själv hur stor den ska vara det kostar 25kr oavsett! Café villekulla heter det och ligger i Vasa. :)

Bruunz bazaar

Fastnade för denna underbara skapelsen hos bruunz bazaars vår/sommar kollektion. Riktigt snygg var den verkligen. Gillar även att många har väldigt bleka modeller även på vår/sommar kollektionerna, tycker det kan vara en mycket snyggare kontrast än en sönder solad/ brun utan sol fläckig hud.

Underbara hatade dator

När jag försökte väcka min dator imorse så lackade den ur och vägrade starta, den dog helt enkelt, vilket den gjort en gång tidigare med. Så jag blev sur men bestämde mig för att sätta igång med ur städandet av alla lådor i mitt rum, så nu har jag bara 4 flyttlådor kvar. Är alldeles slut nu, sprungit upp och ner för trapporna med böcker ett bra tag nu. Men hade jag fått igång datorn tidigare hade jag nog tragiskt nog haft mycket mer kvar att göra, haha. Men resten tar jag imorgon. Och något positivt har jag allt fått ut av arbetet, hittade mängder med böcker som jag ska läsa, eller som jag ska tvinga mig att läsa klart rättare sagt, jag är bra på att börja läsa böcker men jag tröttnar så snabbt, samma med film. Det är segt.


Ändrade planer för kvällen

Det blir ingen bio ikväll, men ska in och träffa Aylar imorgon ändå, kan verkligen inte förstå att hon ska flytta ända till London, så långt bort men ändå ganska nära. Jag kommer absolut komma och hälsa på dig där borta sötnos!

Så ikväll blir det mys framför tvn istället, längtar till på fredag det ska bli skönt att hämta hem allt från Sunne, som ett slags avslut på det hela. Plus att jag saknar mina kläder och prylar som jag har där!


Min lilla stuga där borta i Sunne, nu är den nog täckt i snö däremot.

Bio time!

Ska åka in till stan om en liten stund, ska se Sherlock Holmes med Aylar. Ska bli spännande, den har fått mycket bra kritik, frågan är bara om det gör att den blir bättre eller sämre? Jag hoppas på bättre och att den lever upp till mina förväntningar. Någon som sett den, vad tyckte ni?

http://www.sherlockholmes.se/wp-content/uploads/2009/10/sherlock_holmes_poster.jpg

Clean that mess up bitch

Godmorgon, vad ska jag ägna denna underbara tisdag åt då? Jo, jag ska rensa ur mitt rum, min kära pappa har lagt in både det ena och det andra i mitt rum eftersom de inte planerade att jag skulle komma tillbaka så nu står det resväskor, flyttkartonger och ett gigantiskt bord mitt i rummet. Så jag får leka stark och flytta in allt igen, haha.


Och ikväll blir det bio med underbara Aylar, ska bli mys!

Dagen i korthet

 

Var som sagt på hagabadet idag, hade tänkt vara där så länge som möjligt, men efter x antal timmar så blev det ändå långtråkigt, hur fint och avslappnande det än må vara. Jag hann testa ett proteinpulver med choklad med, helt naturligt och råkakao tror jag det var i. Jag är inte helt såld på proteinpulver faktiskt, tycker det smakar bra mycket godare att blanda i lite kesella i yougurten och toppa med bär istället. Det är hur gott som helst.

 

 

Nu blir det te och mys i soffan med älsklingskatten!

Tårta



Mums, ser den inte god ut? Min kära mor gjorde den igår, mums mums mums. Och min bror fick en kamera i present av familjen, det var lite kul när vi skulle köpa den och jag kommer in i butiken och ser att min mamma håller en förpackning med en baby rosa kamera i handen. Jag frågar henne om hon insett att det är en rosa kamera, och ja det har hon "men den passar väll Vidar?" Njaee. Jag vet inte riktigt om det känns rätt att ge en kille som fyller 25 en rosa kamera. Då kontrar min pappa med "den här då!?" och pekar på en likadan fast i baby blå färg. Men nej, jag övertalade dem att det INTE var okej, så det slutade med en snygg silvrig kamera som han var mycket glad över.

Haga badet

Åker strax iväg till hagabadet, mysigt sätt att starta sin dag och vecka på. Jag ska börja med en eller två timmars träning i gymmet (kondition och styrka) för att sedan slappa i badet och basta ett bra tag. Mys dag helt enkelt!

Veckans planer

Måndag: Hagabadet kortet börjar gälla. Simma och träna.

Tisdag:
Bikramyoga (om jag får en plats, hoppas!) och sedan bio med Aylar.

Onsdag: Dont know?

Torsdag: Salsa på hagabadet + bada.

Fredag: Åka till Sunne, träffa rektorn (lite oklart men jag hoppas det blir på fredag)

Lördag: Packa ihop allt från min stuga och fara hem till Göteborg.

Söndag:
Packa upp allting, fixa iordning i mitt rum.

Idag blir du en man!

Grattis älskade bror, idag fyller du 25år dvs du har halva livet kvar tills du fyller 50, strongt jobbat!

Good morning, good morning!

Även en morgonpigg person kan vara trött på morgonen, även om jag vaknar av mig själv och drar mig upp ur sängen istället för att ligga kvar. Väckte prinsessan med miss li´s låt "good morning" tyckte den var väldigt passande att vakna till, måste ändra min väckningssignal till den. Även fast jag knappt använder väckningen. Och ja, detta var för x antal timmar sen, jag vaknar inte vid 14.00 direkt. ;)


 

 

Gurk crawings?

Igår morse vaknade jag med en tanke "åh vad gott det hade varit med gurka!". En väldigt skum tanke att vakna till, men jag gick runt och tänkte på det hela dagen. Fick till och med frågan av prinsessan "haha du är inte gravid va?" och nej det är jag inte, men skulle jag vara så är det mycket möjligt att just gurka (eller snarare tomater eller sharoner) kommer vara det som jag går och ständigt är sugen på. Men till slut fick jag gurka ändå, och herregud vad underskattat det är. Var bara tvungen att skriva det, för det är gott gott gott!


Lördags natt hos prinsessan.

Going to the city

 

Ska åka in till stan med familjen nu, hoppas vi hittar en bra present, jag har i och för sig kollat ut en men vi får se om den finns kvar i butikerna. Sen blir det mys för hela slanten. Uppdaterar först imorgon, ikväll blir det som sagt mys med prinsessan och då har jag annat att tänka på än att blogga.

Längtar till på måndag då jag ska börja träna på haga badet förresten, såg dock att hot yogan var fullbokat redan, och jag kan inte boka förrän jag varit där en första gång, lite små segt. Men jag ska dansa, yoga, bada och löpträna denna månaden hade jag tänkt. :)

Dagens planer

  • Gå på stan med mamma och köpa en födelsedagspresent till min kära bror (som blir 25år imorgon)
  • Åka hem till Prinsessan och ha myskväll med prat och film

Bästa lyckopillret

Alsha Blazer SEK 199, Vero Moda - NELLY.COM
Rope Back Dress SEK 219, Rare Fashion - NELLY.COM

Slater Dress SEK 195, Vila - NELLY.COM
Emily dress SEK 119, Motel - NELLY.COM

 

Varit inne på nelly.se och beställt lite fint, lite festligare kläder än i vanliga fall, men det kan nog behövas tror jag. Och inget piggar upp så mycket som att shoppa, lite fattigare - mycket gladare! Om 3 dagar har jag mina fina plagg, jag hoppas bara att storlekarna passar.

Moa jacket

http://monkiworld.com/collection09Admin/image/p5_1111_Moa_jacket_black_60_EUR.jpg

Hittade denna jackan på Monkis hemsida, grymt snygg. Dessutom gillade jag vad de hade döpt den till "Moa Jacket" haha. 600:- kostade den hur som helst. För kall nu, men hade varit nice på våren.

New new new

Fick hem min väst från H&M igår, I like it, den kommer bli snygg att ha till lite rockigare kläder i sommar. Och ja, det är skumt att jag redan tänker på sommaren, men jag vill ha sommar nu på en gång. Men idag är det i alla fall fredag, det kan väll inte vara så dumt?

Yum yum



Mums vad god den blev, inte lika snygg som en kladdkaka som gräddas i ugnen det måste jag erkänna, men fantastiskt god, hade i en mosad banan med så den blev yum yum!

 

Speed kladdkaka

Har aldrig testat att göra en snabbvariant av kladdkaka, men idag ska jag testa att göra kladdkaka i micron. Jag som knappt vågar röra den, har inte riktigt koll på vad man kan ha i den eller inte, den har börjat blixtra ett antal gånger. Har nämligen lagt in tallrikar med guldkant (som jag trott varit vanlig färg) big misstake! Önska mig lycka till, lägger upp resultatet om en stund.

Shampokaka från lush

http://www.lush.se/bilder/Schampokakor/Schampokakor%20120/New-Shampoo-Bar-150.gif

New, shampokaka från lush


Fick en shampokaka i julklapp av prinsessan, hade hört talas om dem, funderat på att testa men aldrig vågat. Men nu har jag testat, fick denna röda lilla puck som luktar gudomligt, gillar ni alla juldofterna så måste ni lukta på denna. Jag älskar att doften stannar kvar i håret trots att jag använde ett balsam utan doft efteråt, var lite rädd att doften skulle försvinna, men icke sa nicke mitt hår doftar jul!

Saffran och chili i en härlig mix

Stark soppa med smak av saffran, chili och mängder av härliga grönsaker. En riktig vinter favorit hos mig. Du kan byta ut grönsakerna mot de du har hemma, och blir det för starkt är det bara att klicka i lite cremé fraiche.


1 paket saffran (0,5g)
1l vatten + buljongtärning (vegetarisk eller fisk om du äter det)
1 burk blandade bönor
½ röd paprika
1 liten zuccini
200g champinjoner
1 liten palsternacka
1dl stark ajvar relish (alt. krossade tomater + 1msk olivolja + chili)
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
Chilipulver, svartpeppar (grovmalen) och havssalt efter smak

Cremé fraiche och bröd till servering

Gör så här
  1. Hacka vitlöken och rödlöken lägg i kastrullen. Skölj och hacka övriga grönsaker och lägg i kastrullen de med.
  2. Häll över vattnet och koka upp, tillsätt buljongtärningen.
  3. Mortla/krossa saffranen aningens och häll sedan i och blanda.
  4. Klicka i ajvar relishen och krydda efter smak. Smaka av så att du får den precis lagom och tänk på att om du hade tänkt att ha cremé fraiche till så gör den aningens starkare då cremé fraichen mildrar soppan.
  5. Sjud under lock i ca 20min, servera med bröd och créme fraiche



Nackdelen med en katt

Aj aj aj. Jag får trösta mig med ett sött plåster.

Ta hand om mig själv dag

Idag ska jag ha en "ta hand om mig själv dag" vilket innebär bland annat: ansiktsmask, varmt bad, mysa framför en bra film, gå en promenad med systers hund (om det inte är för kallt idag), laga god mat och bara vara. Det låter så enkelt men ändå så blir sådana dagar nästan aldrig av i min värld. Men idag ska det bli av. Ska fixa ansiktsmask och scrub nu.

Egentligen skulle jag börjat skolan idag, men jag har som sagt hoppat av. Är intresserad av en annan utbildning, en som jag tro det eller ej faktiskt kom in på till förra hösten med, men då hade jag redan bestämt mig för den jag just gått, plus faktumet att utbildningen jag vill gå ligger i Umeå. Väldigt långt bort med andra ord.

Glädjande besked?

Your image is loading...

 

Fick ett brev hem igår, såg det först idag. Vet inte om jag skulle klassa det glädjande besked eller inte, men bra på något sätt skulle jag beskriva det som i alla fall. But it is a secret. På bilden ser jag dock gladare ut än jag är, kanske för att den var tagen imorse? Jag älskar morgonar, varje dag är en ny start, en ny chans till livet!

Snökaos och prinsess väckning

Hela Sverige verkar ligga i dvala, det är snö överallt, det isar till i hela kroppen trots ytterkläder av ull. Och jag halkade första gånger detta året (och även förra året) idag, på korsvägen mitt i Göteborg. Men jag klarade mig. Hade haft lite otur om det kommit en spårvagn dock, för jag ramlade just i spåret. Snö är inte längre så kul.

Dagen började bra i alla fall, vaknade upp brevid prinsessan, gick upp och åt frukost, sedan hade jag blivit tillsagd att jag skulle väcka henne vid halv 10 genom att låta så mycket att hon inte kunde sova. Ja, det låter enklare än det var. Jag brötade runt som en galning, prasslade i saker och dunkade i saker men inte vaknade hon av det, så till slut fanns det inget annat att göra än att sätta på kvarteret skatan och sätta datorn på henne. Då sprattlade hon till liv igen!

Dagen vände dock till en kaosig eftermiddag, men men livet kan inte alltid vara lekande lätt.



Te och räkmackor är mums på morgonen!



Skinny jeans and Monki shirt


Jeans: H&M Skärp: Nån affär i London Topp: Monki

Dagens planer

  • Träffa Aylar - gå på stan och äta pizza
  • Hämta ett paket på posten (det jag vann om ni kommer ihåg?)
  • Mormor åker hem
  • Filmmys på kvällen


Min söto Aylar, hur ska jag klara mig när du flyttar till London?

Ny vecka nya beslut

Nu är det redan måndag, första måndagen detta året. Ska man ta vara på detta och vara sådär pretto och duktig på diverse sätt idag? En nyttighets dag? Åh jag längtar verkligen tills den 11 då mitt gymkort på haga badet börjar gälla. Här ska det kommas i form igen, visst att jag är smal men det betyder inte att jag är vältränad, för det är jag långt ifrån nu. Så nu ska jag bli lite starkare, lite smidigare och mycket snabbare hade jag tänkt.

Har jag sagt att jag hoppat av skolan förresten? Det var inte riktigt rätt utbildning för mig, kände det redan från början men man måste ju testa för att se om man kommer in i det, det gjorde jag inte. Men nu är jag några erfarenheter rikare vilket jag tackar och bockar för. Vad jag ska göra denna våren är oklart, men jag ska ta det lugnt och fokusera på vad jag vill med livet. Och njuta av livet. Först måste jag dock åka upp till Sunne, snacka klart med skolan, städa ur min stuga och flytta hem alla sakerna. Jag har saknat goa Göteborg, nu stannar jag här ett bra tag kan jag lova er.

Och snart blir det en ny design till bloggen, gjord av en jätteduktig tjej. Ni får se den snart. Jag gillar den starkt.


Bild från igår, mitt hår börjar äntligen bli hyffsat långt! :D

Sleep tight my friend

Slappis dag idag, har så mycket tankar som fladdrar runt, om vad är tyvärr lite hemligt, men det är mycket som ska tänkas på. Och jag beställde nästan en impuls resa till karibien till mig själv nyss. Haha. Jag är fortfarande sugen på det. Ska jag eller inte. Nog hade det varit skönt att komma iväg ett tag, till ett paradis. Åh vad jag vill ha värme, sol och bad just nu. Och goda drinkar såklart. Kanske drar jag redan imorgon? Nej, nu är jag nog lite väl impulsiv.


Alldeles för kallt för att vara ute i detta vädret, minus 17 här hemma idag.
Jag tror jag går i ide nu.

Nytt år nya löften

Ska man ha ett nyårslöfte detta året? Jag är tveksam, nyårslöften är till för att brytas så då kanske det är lika bra att skippa det helt? Men okej, något måste jag väll ha, så då får det bli att detta ska bli det roligaste året hittils. Det ska nog gå att fixa, plus att jag ska ta hand om mig mer och resa mer. Det tycker i alla fall jag låter underbart.

Och om en stund ska jag iväg på släktmiddag hos min söta farmor. Rostbiff, potatis och så fixar jag sallad och kryddig blomkål till. Mums!


Hittade en bild på mig och min nyårsdejt Victoria :)

Som i en saga

Det är så vackert ute nu, kallt men vackert!

Nyårsafton

Firade nyårsafton med min prinsessa och lite vänner i topsviten på hotel Odin, vi hade hyrt det och det hade en jättestor balkong med utsikt över Göteborg och på 12slagen gick vi upp på taket och tjoade. Självklart blev det även dans, jag och Anna dansade en hel del. Och lite otippat fanns det en barbapapa bok där, så vi hade högläsning nångång på natten. Haha. Kärlek helt enkelt.





RSS 2.0